بزرگنمايي:
پیام آذری - صفحه اقتصاد - آب و هوای آذربایجان شرقی فردا چگونه است؟ فردا هوا تبریز بارانی است؟ فردا هوا برفی است؟ فردا هوا تبریز آلوده است؟ فردا باران می بارد؟ فردا برف می بارد؟ آخرین خبر از هواشناسی آذربایجان شرقی فردا ؟
ورود سامانه بارشی از پنجشنبه به آذربایجان شرقی رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی خبر داد: از عصر فردا پنجشنبه نفوذ سامانه بارشی به جو استان موجب بارش برف در مناطق سردسیر و باران در مناطق گرمسیر میشود.
محمد امیدفر با بیان اینکه فعالیت این سامانه در استان تا عصر شنبه ادامه مییابد افزود: فعالیت این سامانه همچنین موجب وزش باد و بروز مه صبحگاهی در استان میشود.
وی اظهار کرد: بر اساس نقشههای پیش یابی و آخرین اطلاعات هواشناختی، دمای هوا به صورت نسبی افزایش مییابد.
هواشناسی آذربایجان شرقی طی چند روز آینده
![پیام آذری](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9jZG4uc2FmaGVlZ2h0ZXNhZC5pci9zZXJ2ZXYyL0VWNXZaVUs5TFp0TC9GUWxZSUtlbk9EZywvU2NyZWVuc2hvdF8yMDI1MDIxMy0xNzQzMDkucG5n)
جدیدترین خبر از هواشناسی تبریز امشب؟ خبر فوری از هواشناسی آذربایجان شرقی فردا؟ هوای روز جمعه چگونه خواهد شد؟ هوای امروز صاف است؟ روز جمعه هوا سرد است؟ روز جمعه بارانی می شود؟ آذربایجان شرقی فردا جمعه بارانی می شود؟
سایر اخبار استان آذربایجان شرقی
40 درصد صادرات کشور به گرجستان از آذربایجان شرقی انجام میشود رئیس بازرگانی اداره کل صمت استان آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر 40 درصد میزان صادرات کشور به گرجستان از این استان انجام میشود.
ایرنا نوشت، محمدنقی هنربر روز پنجشنبه در دومین میز تجاری گرجستان در اتاق تبریز اظهار کرد: فولاد بیشترین کالای صادراتی از استان به گرجستان است.
وی اعلام کرد: در 10 ماهه اول سال 1403، میزان صادرات استان ما به این کشور 188 میلیون دلار و میزان واردات از این کشور 134 میلیون دلار بوده است.
هنربر، با اشاره به اعمال محدودیت در واردات قیر و فولاد از ایران به گرجستان توسط این کشور افزود: میزان صادرات قیر استان ما به این کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته که هیچ صادرات قیری صورت نگرفته بود، افزایش یافته است و این امر نشان میدهد، محدودیتهای موجود تا حدودی برطرف شده است.
رحیم روایی نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی ضمن انتقاد از سیستم متمرکز در ایران گفت: بیشتر مسائلی که در میزهای تجاری مطرح میشود، در سطح ملی بوده و به دلیل متمرکز بودن سیستم اداری کشور، عملا کاری از استانها ساخته نیست.
وی با بیان اینکه عمده تجارت ایران با کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان است، گفت: بزرگترین رقیب تجاری ایران در منطقه، کشور ترکیه است، که هم از نظر میزان صادرات و هم GDP (تولید ناخالصص داخلی ) افزایش چشمگیری داشته است، در حالی که این آمار در ایران نسبت به سالهای قبل رشد چندانی نداشته است.
روایی تاکید کرد: آذربایجانشرقی در زمینه لوازم خانگی دارای ظرفیت ویژهای است، اما صادرات کشور ترکیه به عنوان رقیب اصلی ما در منطقه ، از سال 2019 تا 2021، در این زمینه 6 برابر شده است، به خصوص شاهد هستیم که ترکیه طی سالهای اخیر جای ایران را در کشور عراق گرفته است و بازارها یکی پس از دیگری از دست ما خارج میشود.
لزوم برقراری پرواز تبریز - تفلیس سهند شهبازی مسئول امور بینالملل اتاق تبریز در ابتدای این نشست، ممنوعیت صادرات قیر از ایران به گرجستان و همچنین تعرفه بالای صادرات فولاد ایران به کشور گرجستان را از جمله مشکلات موجود عنوان کرد.
وی با تاکید بر لزوم برقراری پرواز مستقیم بین تبریز- تفلیس- تبریز گفت: بسیاری از تجار استان، برای سفر هوایی به گرجستان، مجبور به سفر به تهران می شوند.
شهبازی عدم صدور مجوز از سوی دولت ترکیه برای ترانزینت دام زنده از گرجستان به ایران را یکی دیگر از چالشهای موجود عنوان کرد.
وی با اشاره به آثار مثبت انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و کشورهای عضو اتحایه اقتصادی اوراسیا و در شرف اجرا بودن موافقتنامه تجارت آزاد با این کشورها، و افزایش میزان صادرات کشور گفت: با انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و گرجستان، قطعا مسیرهای جدیدی برای تجار کشور باز خواهد شد.
مسئول امور بینالملل اتاق تبریز در ادامه با بیان اینکه تاکنون چندین مشکل در قالب این میزها شناسایی و رفع شده و چندین مورد نیز در دست پیگیری است، تاکید کرد: از ابتدای سال 1404 میزهای تجاری استان برنامه محور و در قالب ساختار مشخصی که توسط استانداری آذربایجانشرقی و اداره کل صمت استان تدوین شده است، پیش خواهند رفت.
نوید امجد؛ دبیر میز تجاری گرجستان هم با اشاره اهمیت صادرات قیر گفت: قیر برخلاف سایر محصولات، از تهمانده فرایند پالایش نفت خام به دست میآید و نهتنها صادرات آن برای کشور از نظر ارزآوری مهم است، بلکه از نظر زیستمحیطی نیز اهمیت بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه آذربایجانشرقی، 9 الی 10 درصد سهم جهانی از صادرات قیر را دراختیار دارد، تاکید کرد: این امر حاکی از قابلیت ویژه استان در این زمینه است، با این حال طی سالهای اخیر میزان صادرات قیر تحت تاثیر بحث پیمانسپاری ارزی، قرار گرفته است.
امجد با اشاره به محدودیت اعمال شده از سوی کشور ترکیه برای صادرات قیر ایران گفت: این کشور صرفا برای قطع دست ایران از بازارهای جهانی این اقدام را انجام داده است و طی بخشنامهای مسیر زمینی صادرات قیر که تنها مسیر صادراتی ایران بود را برای صادرات قیر ممنوع کرده است و این محصول از مسیرهای دریایی این کشور همچنان تجارت میشود.
وی همچنین از سیاستهای ارزی دولت و نرخگذاری دستوری انتقاد کرد و خواستار اتخاذ تدابیر جدی در این زمینه شد.
سازمان توسعه تجارت مسیر حضور تجار ایرانی در نمایشگاه های خارجی را فراهم کند
سید یوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به توان ویژه فعالان اقتصادی استان گفت: ما در آذربایجانشرقی تمام امکانات موجود برای تجارت خوب را در اختیار داریم، اما به دلیل تحریمها، مشکلات دیپلماتیک، قوانین دست و پاگیر و بخشنامههای متنوع، عملا نمیتوانیم از ظرفیتهای موجود بهره بگیریم.
وی گفت: بخش خصوصی همانند آب زلال است و اگر دولت اجازه دهد، به راحتی میتواند راه خود را باز کند.
حسینی با اشاره به اهمیت حضور در نمایشگاههای بینالمللی از سازمان توسعه تجارت خواست تا مسیر را برای شرکت تجار ایرانی در نمایشگاههای خارجی هموار کند.
مطالعه بیشتر: پیش بینی هواشناسی آذربایجان شرقی فردا 25 بهمن ماه 1403 | پیش بینی آب و هوا آذربایجان شرقی فردا 25 بهمن ماه 1403 + هواشناسی تبریز طی 24 ساعت آینده